Curs Rețele de Calculatoare

Cisco este unul din lideri de pe piața echipamentelor de rețea, echipamente ce ajută la crearea a ce știm noi ca find Internetul azi. Printre altele, Cisco a creat un program de pregătire tehnică pentru acest domeniu. Programul lor este cel mai recunoscut în industrie. Atât clienți lor, cât și competitori lor, văd programul lor ca fiind un standard pentru industrie.

Category

IT

Dată

04 Octombrie 2021

Despre curs

Cursul de bază de la care pornește toată lumea este CCNA. Acesta se axează pe echipamente de tip routere și switch-uri. Dacă o persoana urmează acest curs, dobândește o idee generală despre cum funcționează o rețea de calculatoare.
Deși cursurile lor se axează pe produsele lor, noțiunile din spate sunt aplicabile și pe echipamentele competitorilor. Nu doar asta, dar într-o anumita măsură, fiecare echipament conectat la internet (fie ca este un laptop, telefon, smart TV, etc) implementează din noțiunile prezente pe aceste echipamente pentru a putea comunica cu altă entitate.
Lucrurile merg și mai departe. Pentru că acest program de pregătire tehnică a devenit un standard pentru industrie, competitori le copiază interfața. Astfel că dacă înveți să lucrezi cu un echipament Cisco, vei învață să interacționezi și cu echipamentele competitorilor fără o pregătire în prealabil.