Cursurile
Project IVI
Cursurile noastre
Project HackerVille
Ce reprezintă Proiectul HackerVille?
Proiectul HackerVille constă în dezvoltarea unui hub de CyberSecurity. Un prim pas va fi formarea unui Instructor local care să predea un program de securitate cibernetică.
În altă ordine de idei, Suntem încântați să anunțăm că IVI a încheiat un parteneriat cu echipele: Security Summer School și Open Education Hub de la Facultatea de Automatică și Calculatoare UPB. Acest parteneriat va oferi mentoratul necesar pentru dezvoltarea hub-ului de CyberSecurity, asigurându-se că studenții noștri primesc cea mai bună îndrumare și sprijin posibil.
Ce este CyberSecurity?
CyberSecurity se referă la menținerea rețelelor, a dispozitivelor și a datelor în siguranță împotriva accesului neautorizat sau rău intenționat. Scopul este de a ne asigura că informațiile sunt păstrate confidențiale, sigure și la îndemână. Acest lucru implică instituirea de măsuri pentru a proteja sistemele și informațiile noastre de amenințările și atacurile cibernetice.
De ce nu pot trece direct la programul de CyberSecurity?
Securitatea cibernetică are ca scop menținerea în siguranță a resurselor unei companii. Dacă nu înțelegeți cum funcționează o infrastructură IT, nu o puteți proteja.
Acesta este motivul pentru care există programul de infrastructură IT. Acesta include cursuri despre rețele (CCNA), Linux și Python. Odată ce înțelegeți cum funcționează sistemele informatice, puteți trece la nivelul următor în protejarea acestora.
Dacă doriți să puteți participa la programul de securitate cibernetică în 2025, va trebui să vă prezentați la înscrierea din 15 iunie 2024. Atunci vom pune bazele prin intermediul cursurilor de la Infrastructură IT.
Ce o să înveți la programul nostru de CyberSecurity?
● CCNP Security – 350-701 SCOR
Această programă prezintă metode de securizare a unei rețele prin echipamente dedicate.
● Security Essentials
Cursul vă oferă o prezentare despre site-uri web, a limbajului de asamblare, a aplicațiilor binare și a sistemelor de operare.
● Web Security
Cursul implică exploatarea și securizarea aplicațiilor web, bazelor de date și serverelor web.
● Binary Security
Cursul examinează utilizarea aplicațiilor binare, identificarea potențialelor vulnerabilități de securitate și metodele prin care aceste vulnerabilități pot fi exploatate.
● Automatizarea procesului de auditare a securității
Metasploit, Burp Suite, Nessus
Durată: 1 An
Infrastructură IT
Ce înveţi în cadrul profilului “Infrastructură IT”:
Pe perioada celor două semestre de curs, elevii deprind competenţe de depanare, supraveghere şi mentenanţă a unei infrastructuri de IT, aceasta cuprinzând echipamente de reţea.
Pentru a deprinde aceste abilităţi, elevii Project IVI au cursuri de Reţelistică, Linux şi Python, astfel încât, la finalul programului, să fie echipaţi cu cunoştinţele de bază pentru gestionarea unei infrastructuri de IT.
Cum sunt organizate cursurile profilului “Infrastructură IT”:
Cursurile de infrastructură IT încep la final de septembrie-început de octombrie, şi durează până în iunie anul următor, organizate pe două semestre. În primul semestru cursanţii învaţă noţiunile introductive de Reţele I şi Linux, iar în al doilea semestru învaţă Python, dar şi partea practică a cursului de Reţele II, într-un mod cât mai apropiat de curricula CCNA a celor de la CISCO.
Durată: 1 An
Dezvoltare Software
Ce înveţi în cadrul profilului “Dezvoltare Software”:
Pe parcursul celor două semestre de curs, înveți să lucrezi cu baze de date, algoritmi de prelucrare a datelor și metode de lucru în echipă. Pentru a deprinde aceste abilități, elevii Project IVI vor studia cursuri de Baze de Date, Introducere în Programare, Structuri de Date, Algoritmica și Programare Orientată Obiect, astfel încât, la finalul programului, să fie echipați cu cunoștințele de bază pentru crearea unei aplicații informatice de la A la Z.
Cum sunt organizate cursurile profilului “Dezvoltare Software”:
Cursurile de Programare încep la final de septembrie-început de octombrie și durează până în iunie anul următor, organizate pe două semestre. În primul semestru, cursanţii învaţă noţiunile introductive de Baze de Date si Programare, iar în al doilea semestru învaţă Structuri de Date si Algoritmi, dar şi Programare Orientata Obiect.
Cursurile sunt predate într-o manieră apropiată Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică din București. Această abordare are ca scop apropierea de un model cât mai pragmatic.